Ortoze skočnog zgloba

Kolene ortoze

Skočni zglob sastoji se od dva zgloba. Gornji zglob sačinjen je od kostiju potkolenice (tibije i fibule) i gležnja (talus). To je jednoosovnski stabilni zglob, koji omogućava podizanje i spuštanje stopala (dorzi fleksija i plantarna ekstenzija). Donji zglob čine gležanj (talus) i petna kost (kalkaneus). Donji zglob omogućava pomeranje stopala na unutra ili spolja (inverzija i everzija). Zajedno ova dva zgloba omogućavaju pomeranje stopala u svim smerovima. Funkcionalni tretman skočnog zgloba prilikom povreda postiže se nošenjem ortoze, kojom se postiže sledeće:

- Imobilizacija skočnog zgloba
- Zalečenje tetiva i ligamenata
- Vrši se stabilizacija skočnog zgloba
- Smanjuje se bol
- Smanjuje se otok

 

LIGACAST ANATOMIC - Kruta ortoza skočnog zgloba

Thuasne

 

 

LIGACAST ANATOMIC - Kruta ortoza skočnog zglobaLIGACAST ANATOMIC je kruta stabilizaciona ortoza skočnog zgloba sa izvijenim ivicama kako bi pružila zadovoljavajući stepen udobnosti. Unutrašnjost ortoze čine ćelije u vidu saća koje obezbeđuju prilagođavanje ortoze nastalom otoku skočnog zgloba.

Pročitajte više

AFO Leaf Spring - Peronealna ortoza

Ossur

 

 

 

AFO Leaf Spring - Peronealna ortoza

AFO Leaf Spring je prefabrifikovana polipropilenska ortoza skočnog zgloba namenjena potpori palom stopalu. Ortoza poseduje polu-kruti segment za klirens prstiju i njihovu potporu, kao i fleksibilni oslonac za celokupno stopalo. Odsustvo petnog dela na ortozi čini ovu ortozu udobnijom za nošenje, kao i jednostavnijom za postavljanje u cipelu.

Pročitajte više

DYNASTAB - Kruta ortoza skočnog zgloba

Thuasne

 

 

DYNASTAB - Ojačana ortoza za skočni zglobOrtoza skočnog zgloba DYNASTAB DUAL napravljena je od ojačane poliamid tkanine sa 3D strukturom. Ortoza poseduje aluminijumska ojačanja koja doprinose funkcionalnoj stabilizaciji skočnog zgloba. Kako bi se postigla sto bolja adaptacija ortoze prema skočnom zglobu, kao sistem za vezivanje koriste se pertle.

Pročitajte više

MALLEOSOFT - Steznik za skočni zglob

Thuasne

 

 

MALLEOSOFT - Steznik za skočni zglobMALLEOSOFT je steznik skočnog zgloba izrađen od elastične tkanine. Namenjen je lakšim povredama i smanjenju otoka. 

Pročitajte više

SILISTAB ACHILLO - Ortoza za Ahilovu tetivu

Thuasne

 

 

SILISTAB ACHILLO - Ortoza za Ahilovu tetivuSILISTAB ACHILLO je ortoza skočnog zgloba za tretman Ahilove tetive. Izrađena je od elastične tkanine sa umetcima oko Ahilove tetive i povišicom pete.

Pročitajte više