Ortoze za cervikalni deo kičme (cervikalne kragne)

Kragne

Prvih sedam kičmenih pršljenova, koji se prostiru od lobanje, formiraju cervikalni (vratni) deo kičmenog stuba. Prvi cervikalni pršljen (atlas) i drugi cervikalni pršljen (axis) imaju specifičan oblik i funkciju. Oni formiraju zglob sa lobanjom i imaju veliku praktičnu pokretljivost.

Princip dejstva cervikalne kragne

Imobilizacija cervikalne kičme:
- stepen imobilizacije zavisi od krutosti same kragne
Korigovanje posture
Analgetična uloga:
- smanjenje mehaničkih pokreta, mišićne kontrakcije i rasterećenje cervikalnog dela kičme
 

ORTEL C1 ANATOMIC - Meka cervikalna kragna

Thuasne

 

 

ORTEL C1 ANATOMIC - Meka cervikalna kragnaMeka cervikalna kragna izrađena od anatomske pene čija je namena stabilizacija cervikalne kičme. Kragna je prekrivena uklonivom presvlakom, koja propušta vazduh tako da koža može da diše.

Pročitajte više

ORTEL C1 CLASSIC - Meka cervikalna kragna

Thuasne

 

 

ORTEL C1 CLASSIC - Meka cervikalna kragnaMeka cervikalna kragna izrađena od pene čija je namena stabilizacija cervikalne kičme. Kragna je prekrivena presvlakom, koja propušta vazduh tako da koža može da diše.

Pročitajte više

ORTEL C3 - Kruta cervikalna kragna

Thuasne

 

 

ORTEL C1 ANATOMIC - Meka cervikalna kragnaOrtel C3 je kruta cervikalna kragna sa podesivom visinom. Podešavanje visine moguće zahvaljujući dvodelnoj izradi, gornjem i donjem delu, koji su povezani čičak trakama.

Pročitajte više

ORTEL C4 Vario - Kruta cervikalna kragna

Thuasne

 

 

ORTEL C4 VARIO - Kruta cervikalna kragnaOrtel C4 Vario je kruta cervikalna kragna sa podesivom visinom. Podešavanje visine moguće je zahvaljujući dvodelnoj izradi, gornjem i donjem delu. Sistem omogućava lako i brzo definisanje visine (6 stepeni podešavanja).

Pročitajte više