Stabilizacione ortoze za kičmu (rasteretne spinalne ortoze)

 

Princip dejstva lumbostata (midera)

Povećanje abdominalnog pritiskaLumbostati
Rasterećenje lumbalne regije
Ispravljanje hiperlordoze
Obezbeđenje mehaničke stabilnosti leđa
Širenje intervertebralnog prostora
Podjednaka raspodela pritisaka na disku
Efekat analgezije zahvaljujući termoregulaciji
 

LOMBACROSS ACTIVITY - Lumbo-sakralna ortoza

Thuasne

 

 

LOMBACROSS ACTIVITY - Lumbo-sakralna ortozaLumbalna ortoza sa ojačanjima, idealno prilagodljiva mišićnoj morfologiji, a sa druge strane veoma udobna. Izrađena od tkanine, koja omogućava koži da diše. Četiri vertikalne šine nalaze su u zadnjem delu pružajući konrolu posture tela. Dodatne trake za zatezanje obezbeđuju željeni stepen kompresije.

Pročitajte više

LOMBAX DORSO - TLSO mider

Thuasne

 

 

LOMBAX DORSO - Torako-lumbo-sakralna ortozaLombax Dorso je torako-lumbalno-sakralna spinalna ortoza namenjena osobama koje imaju potrebu za rasterećenjem i stabilizacijom celokupnog kičmenog stuba. Napravljen je od visoko kvalitetna elastične otporne tkanine, a njegovo postavljanje je jednostavno zahvaljujući sistemu elastičnih traka. Unutar tkanine nalazi se aluminijumska struktura koja se može prilogoditi anatomiji kičmenog stuba. Sistem traka, poput onog kod Lombax H, omogućava jednostavno podešavanje kompresije.

Pročitajte više

LOMBAX H - Lumbo-sakralna ortoza

Thuasne

 

 

LOMBAX H - Lumbo-sakralna ortozaLombax H je visoki dorzo-lumbalni mider namenjen stabilizaciji i rasterećenju kičmenog stuba kod ozbiljnijih povreda, degenerativnih promena ili nakon hiruških intervencija. Napravljen je od elastične otporne tkanine, a njegovo postavljanje je jednostavno zahvaljujući sistemu elastičnih traka.

Pročitajte više

LOMBAX G2 - Lumbo-sakralna ortoza

Thuasne

 

 

LOMBAX H - Lumbo-sakralna ortozaLombax G2 je model lumbalne ortoze koji se odlikuje jednostavnim dvodelnim sistemom traka za zatvaranje. Na krajevim traka nalaze se otvori za šake, tako da je postavljanje ove ortoze veoma lako. Za potporu su zadužene 4 sine koje se nalaze u zadnjem delu ortoze i one su zadužene za održavanje pravilne posture tela. Tkanina od koje je napravljen otporna je na prljavštinu, a sama ortoza je veoma trajna. Zbog svega toga ovaj model preporučujemo starijim osobama. 

Pročitajte više