MC1

Meyra Ortopedia

 

 

Model MC1 - novi model iz MC seijeMC1 predstavlja model nove linije elektromotornih kolica osveženog dizajna i mogućnosti za svakodnevnu spoljnu i unutrašnju upotrebu.

Odlikuje ga stabilni ram u vidu šasije. Takav koncept rama znatno doprinosi stabilnosti i čvrstini kolica, a samim tim i udobnosti prilikom upotrebe. Pored toga, sva mnogobrojna podešavanja celokupnih kolica pristna su i njihova primena je usavršena i daleko olakšana.

Novine su i poboljšanja već prisutna u standradnoj verziji, a to su čelične prednje vile, veći prednji točkovi od 9", aluminijumske prednje i zadnje felne, kao i aktivna prednja i zadnja svetla. Sve to izdvaja ih od sličnih modela drugih proizvođača prisutnih na našem tržištu.

 

Glavna odlika Meyra modela, udobnost sedenja i mogućnost podešavanja iste, zadržana je i kod ovog modela. Naslon za leđa podesiv je po uglu od -10 do 30 stepeni, a sedište od  0 do 10 stepeni. Pored toga podesive su i dubina i širina sedišta. Naslon za leđa i sedište su standardno od impregniranog platna, a opciono su dostupna drugim varijantama u vidu podesivih traka, Ergopor sedišta, ili dečijih sedišta.

 

Udobnost ovih kolica upotpunjuju i nasloni za ruke, koji se u standardnoj varijanti odlikuju širokim i dugačkim osloncem za podlaktice. Izrađeni su od poliuretanske pene, a bočne strane su od čvrste providne plastike. Nasloni su podesivi po širini, izvačenjem iz rama kolica, kao i po visini. Pored toga, moguće je podesiti i njihovu dubinu u odnosu na naslon za leđa. Opciono je moguće naručiti i druge tipove naslona za ruke poput naslona za ruke za decu ili sitnije osobe, kojima su potrebni uvučeni nasloni za ruke ka sedištu kolica. Ovakvi nasloni su ujedno i kraći po dužini, a i sam oslonac podlaktice je anatomski oblikovan, kako ne bi došlo da spadanja podlaktice sa naslona za ruku.

 

Suspenzija na zadnjim točkovima je deo standardne opremeImajući u vidu upotrebu modela MC1 u spoljnom okruženju, proizvođač je MC1 opremio i aktivnom suspenzijom na zadnjim točkovima. Podešavanje suspenzije je moguće putem stezanja ili otpuštanja opruge. Suspenzija levog i desnog točka je zasebna. Pored udobnosti koju pruža svim korisnicima, ovog modela, naročito je korisna kod osoba koje imaju otežano disanje.

 

 

Kao što je već nagovešteno, MC1 je u standardnoj verziji opremljen aktivnim prednjim i zadnjim svetlima. Njihova aktivacija vrši se po želji sa upravljačke jedinice. Veza prednjih svetala sa ramom je fleksibilna, što je veoma korisno kada se kolica koriste u manjem prostoru, gde ih je moguće zakačiti, pa je time omogućeno uvijanje istih i u potpunosti smanjena mogućnost njihovog oštećenja. Na zahtev korisnika svetla je moguće ukloniti sa kolica.

 

Iako kolica poseduju stabilan ram, njihov transport je lako izvodljiv. Sistem sklapanja je jenostavan i čini ga uklanjanje bočnih stranica i držača nogu i obaranje naslona za leđa. Tako sklopljena u vidu kocke, moguće ih je ručno ubaciti u kola, ili putem komandne jedinice navesti na rampu.

 

Osnovne karakteristike
  Širina sedišta 38-55 cm   Visina naslona ruku 25-35 cm
  Ukupna širina kolica 59 cm   Ukupna dužina sa papučicama 113 cm
  Prečnik točkova prednji 9" ili 10", zadnji 12" ili 14"   Maksimalna težina korisnika 130 kg
  Dubina sedišta 40-56 cm   Transportne dimenzije 59 x 83 cm
  Visina sedišta 45-52,5 cm   Težina kolica za transport 80 kg
  Ukupna visina kolica 93 cm   Brzina kolica 6-10 km/h
  Visina naslona za leđa 40-45 cm   Autonomija sa 45Ah gel baterijama oko 25 km
Dobijanje kolica na osnovu prava socijalnog osiguranja
RZZO šifre 084
Preuzmite
Upustvo za upotrebu