ICHAIR MC BASIC

Meyra Ortopedia

 

 

Model McBasic - usavršena verzija poznatog modela Compact 905Model iChair McBasic predstavlja osnovni model serije iChair, a ujedno i model koji zamenjuje uveliko poznati model Compact 905. Osveženog dizajna i mogućnosti za svakodnevnu spoljnu i unutrašnju upotrebu, predstavlja siguran izbor elektromotornih kolica.

MC Basic se odlikuje stabilnim ramom u vidu šasije. Takav koncept rama znatno doprinosi stabilnosti i čvrstini kolica, a samim tim i udobnosti prilikom upotrebe. Pored toga, sva mnogobrojna podešavanja celokupnih kolica pristna su i njihova primena je usavršena i daleko olakšana.

Novine su i poboljšanja u vidu čeličnih prednjih vila, veći prednji točkovi od 9", kao i aktivna prednja i zadnja LED svetla, koja pomažu povećanu autonomiju rada u odnosu na prethodne modele. Sve to izdvaja ih od sličnih modela drugih proizvođača prisutnih na našem tržištu.

 

U standardnoj varijanti kolica dolaze sa sedištem od impregniranog platna, a opciono su dostupna i druga rešenjaGlavna odlika Meyra kolica, a i ovog modela, jeste upravo udobnost sedenja i mogućnost podešavanja iste. Naslon za leđa podesiv je po uglu od 0 do 30 stepeni, a sedište od -2 do 17 stepeni. Pored toga podesive su i dubina i širina sedišta. Naslon za leđa i sedište su standardno od impregniranog platna, a opciono su dostupna drugim varijantama u vidu podesivih traka, Ergopor sedišta, ili dečijih sedišta.

 

Standardni nalosni za ruke su podesivi po visini, širini i dubini, a to su po potrebi i druge vrste Udobnost ovih kolica upotpunjuju i nasloni za ruke, koji se u standardnoj varijanti odlikuju širokim i dugačkim osloncem za podlaktice. Izrađeni su od poliuretanske pene, a bočne strane su od čvrste providne plastike. Nasloni su podesivi po širini, izvačenjem iz rama kolica, kao i po visini. Pored toga, moguće je podesiti i njihovu dubinu u odnosu na naslon za leđa. Ovakvi nasloni su ujedno i kraći po dužini, a i sam oslonac podlaktice je anatomski oblikovan, kako ne bi došlo da spadanja podlaktice sa naslona za ruku.

 

Imajući u vidu upotrebu modela McBasic u spoljnom okruženju, proizvođač je kolica opremio i aktivnom suspenzijom na zadnjim točkovima. Podešavanje suspenzije je moguće putem stezanja ili otpuštanja opruge. Suspenzija levog i desnog točka je zasebna. Pored udobnosti koju pruža svim korisnicima, ovog modela, naročito je korisna kod osoba koje imaju otežano disanje.

 

Kad je reč o točkovima, Mc Basic je poboljšan kada su u pitanju prednji točkovi. Njih u standardnoj varijanti čine 9" pneumatski točkovi sa zaštitom od bušenja, koji su postavljeni na veće čelične vile. Zadnji točkovi su standardni pneumatski veličine 12", takođe sa zaštitom protiv bušenja. 

 

I aktivna svetla su deo standardne opremeKao što je već nagovešteno, Mc Basic je u standardnoj verziji opremljen aktivnim prednjim i zadnjim LED svetlima. Njihova aktivacija vrši se po želji sa upravljačke jedinice. Veza prednjih svetala sa ramom je fleksibilna, što je veoma korisno kada se kolica koriste u manjem prostoru, gde ih je moguće zakačiti, pa je time omogućeno uvijanje istih i u potpunosti smanjena mogućnost njihovog oštećenja. Na zahtev korisnika svetla je moguće ukloniti sa kolica.

 

Iako masivna i robusna, njihov transport je prilično jednostavanIako kolica poseduju stabilan ram, njihov transport je lako izvodljiv. Sistem sklapanja je jenostavan i čini ga uklanjanje bočnih stranica i držača nogu i obaranje naslona za leđa. Tako sklopljena u vidu kocke, moguće ih je ručno ubaciti u kola, ili putem komandne jedinice navesti na rampu.

 

 

Jednostavan pristup selektora moda za vožnju ili guranje kolicaJednostavan pristup baterijama

 Osnovne karakteristike
  Širina sedišta 43-55 cm   Visina naslona ruku 24-35 cm
  Ukupna širina kolica 59 cm   Ukupna dužina sa papučicama 111 cm
  Prečnik točkova prednji 9", zadnji 12"   Maksimalna težina korisnika 120 kg
  Dubina sedišta 40-53 cm   Transportne dimenzije 64 x 84 cm
  Visina sedišta 44-51 cm   Težina kolica za transport 81 kg
  Ukupna visina kolica 101 cm   Brzina kolica 10 km/h
  Visina naslona za leđa 50 cm   Autonomija sa 55Ah gel baterijama oko 25 km
Dobijanje kolica na osnovu prava socijalnog osiguranja
RZZO šifre 084
Preuzmite
Upustvo za upotrebu